Find den rigtige balance imellem pris og kvalitet!

Det er ikke overraskende, at kravene til oversættelse af teksten i for eksempel et chat-forum kan være anderledes end kravene til oversættelse af en kontrakt. Så spørgsmålet er, hvordan finder man den rigtige balance, og hvad kan man fravælge, når prisen er det vigtigste parameter?

Lad os begynde med at se på, hvordan du får en virkelig god oversættelse. Det er en besværlig proces at måle kvaliteten af en oversættelse. Som kunde er den bedste strategi derfor ofte at sikre, at oversætteren og korrekturlæseren er kvalificerede, og at oversættelsen gennemgår nogle helt faste trin.

Den optimale oversættelsesproces består ifølge ISO 17100 mindst af:
1.    Oversættelse
2.    Oversætters egenkorrektur
3.    Revision af oversættelsen
4.    Opgaven gennemgås og godkendes til forsendelse

Hvis din oversættelse har gennemgået ovenstående trin, OG både din oversætter og korrekturlæser er kvalificerede oversættere, så vil du kunne regne med, at kvaliteten er god.

Men eftersom de tilgængelige ressourcer ofte er begrænsede, kan det være nødvendigt at se meget nøgternt på relationen imellem pris og kvalitet. Der er ingen grund til at bestille en virkelig god oversættelse, hvis en mindre god oversættelse til den halve pris løser problemet.

Selvom vi ikke anbefaler det, så får du en udmærket oversættelse ved at springe punkt 3 over. Specielt, hvis du selv eller en af dine kolleger kan gennemgå teksten efter oversættelsen.

Det er selvfølgelig kun en god ide at springe over punkt 3, hvis du er helt sikker på, at oversætteren er kompetent og kender til emnet. Det kan være svært at vurdere kvaliteten af en oversættelse, hvis du ikke kender målsproget. Den bedste løsning er at finde en leverandør, som lever op til kravene i ISO17100. Så er du sikker på, at oversætteren er kompetent, professionel, erfaren og kender til emnet. Så går du ikke helt galt i byen, selv uden korrektur.

Læs mere om oversættelse og kvalitet.

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal bruge, så tag en snak med os, vi kan sikkert hjælpe dig med at træffe det rigtige valg.

Venlig hilsen
Erik Nielsen, direktør, Oversætterne ApS

Erik Nielsen

Få tilbud på din oversættelse

Få et tilbud