Professionel gennemgang af teknisk dokumentation

Når din virksomhed sælger maskiner og udstyr, er der en række krav til dokumentationen samt indholdet af de enkelte dokumenter.

Krav som virksomheden er forpligtet til at have styr på. De faktiske krav afhænger blandt andet af hvor maskinen skal sælges og af maskinens funktion og egenskaber.

Inden du bruger en masse ressourcer på at få manualer og vejledninger oversat til tysk, polsk, svensk, spansk, portugisisk og så videre, er det en god ide at få gennemgået dokumentationen, for at sikre at den lever op til de relevante direktiv-/myndighedskrav.

Vi arbejder sammen med dygtige fagfolk, som kan gennemgå din tekniske dokumentation og sikre, at den lever op til kravene.

Vi kan blandt andet gennemgå din teknisk dokumentation i forhold til CE-mærkning jf. Maskindirektivet, Lavspændingsdirektivet, herunder krav til brugsanvisning/manual, Overensstemmelseserklæringer, risikovurdering samt indhold i teknisk dossier.

CE-mærkning

Maskiner og udstyr, der er omfattet af et produktdirektiv, skal være CE-mærkede. De må ikke sælges eller anvendes i Europa uden CE-mærket. De fleste maskiner vil være omfattet af mere end et direktiv. F.eks. Maskindirektivet og Lavspændingsdirektivet.

CE-mærket er producentens egen markering af at maskinen eller udstyret overholder de relevante produktdirektiver.

Det er producentens eget ansvar at sikre at produktet lever op til alle relevante krav inden maskine eller udstyr CE-mærkes og dermed efterfølgende kan sælges med god samvittighed.

Maskindirektivet

Direktivet gælder blandt andet hvis du har dokumentation til maskiner, udskifteligt udstyr, sikkerhedskomponenter, hejse- og løftetilbehør, kæder, tove og stropper, aftagelige mekaniske kraftoverføringsaksler og delmaskiner.

Du kan læse mere om maskindirektivet på retsinformation.dk

Lavspændingsdirektivet

Direktivet gælder for elektrisk materiel til brug ved en mærkespænding på mellem 50 V og 1.000 V vekselspænding eller mellem 75 V og 1.500 V jævnspænding.

Lavspændingsdirektivet fastsætter blandt andet de væsentlige krav, som elektrisk materiel skal opfylde, de erhvervsdrivendes forpligtelser i forbindelse med omsætning af elektrisk materiel, principper for elektrisk materiels overensstemmelse med direktivet og rammerne for markedsovervågning.

Du kan læse mere om lavspændingsdirektivet på retsinformation.dk

Hvordan kommer du videre?

Ring eller skriv til os, så kan vi aftale det nærmere forløb.

Når vi har modtaget de relevante dokumenter, og en beskrivelse af hvad du gerne vil have hjælp til, så gennemgår en af vores fagfolk materialet. og laver en vurdering af opgavens omfang, inden opgaven sættes i gang.

Kom videre med dit projekt!

Kontakt os for en uforpligtende snak omkring Apostille og legalisering!

+44 798 334 0721
oversaetterne@thenordicword.com

Vi glæder os til at høre fra dig!

Få et tilbud